Mästarbrevsutdelning i Blå Hallen 7 November 2018

I förrgår kväll var jag med om bland det finaste en hantverksföretagare kan vara med om – jag fick mitt Mästarbrev utdelat i Blå Hallen i Stockholms Stadshus! Det delades ut drygt 300 Gesäll-& Mästarbrev, till representanter för 29 olika yrken! För att erhålla Mästarbrev krävs det först att man tagit Gesällbrev, vilket innebär minst 3.000 timmar i yrket och att man blir godkänd på gesällprovet. För fotografer ska man skicka in bilder i fem olika kategorier som bedöms av skickliga yrkesmän inom Fotografernas Yrkesnämnd. När man har erhållit Gesällbrevet och arbetat minst 10.000 timmar inom yrket, kan man ansöka om att få gå Mästarbrevsutbildningen – som är en utbildning i bland annat företagsekonomi. Man ska via inläminingsuppgifter visa att man har koll på hur man driver verksamhet framgångsrikt. Dessutom kompletteras detta med att Hantverksrådet inhämtar uppgifter i officiella register, så att man inte har fått prickar hos Skatteverket, Konsumentverket, Kronofogdemyndigheten mfl. Blir man godkänd så tilldelas man Mästarbrevet – det yttersta beviset på att man är en skicklig yrkesperson och pålitlig hantverksföretagare!